9 Temmuz 2010 Cuma

Çöpten Cin Çıkarma Atölyesi


Birileri çöpleri toplar, bunları bir atık alanına depolar, sonra amcalar gider, onları işlerler, düşük kalitede birşeylere dönüştürürler, vs... Geri dönüşüm denince akla gelen, hemen hemen bunlar, değil mi?
Ancak bir de geri dönüşüm atölyesi mantığı var:) Belki ekonomik bir değer yaratmak, belki de ekonomiden bağımsız yepyeni bir değer yaratmak... Belki, bundan da başka bir unsur:)
Kamile Kuzu'dan bahsetmek istedim bu sefer. Kendisiyle tanışalı çok olmadı, ama çoook önemli bir yer aldı kalbimde. Kendisi çöpten cin çıkarmak gibi birşey yapıyor. Onunla tanıştıktan sonra, kahveme koyduğum coffee mate paketinden nasıl bir yenilik yaratabileceğimi düşünmeye başladım.
Kendisini Zumbara partisinde tanımıştım. Ancak Buğday Derneği'nin %100 Ekolojik Pazarı'nın 4. yıl kutlamaları sırasında daha da yakından tanıma fırsatım olmuştu.
Hızla yağmalanan doğal değerlerle konuya girip, daha az tüketime de dikkat çekiyor ve dediğine göre evden getirilebilecek bir poşet çöpü yeniden değerlendirerek, onlar'a bir yeniden yaşama şansı vermiş oluyor.
Hatta bunu yaşam felsefesine de entegre edebilmiş ve eğer herhangi biri onu üzecek birşey yapmış olsa (ki dediğine göre olmamış), onu affetmemek gibi bir durumu yok, neden yeniden bir şansı olmasın ki diyor:) Dönüştürürken dönüşüyormuş işte insanoğlu:)
Yaşamın devam etmesini istiyorsan, eşyalar çöpler dönsün, sonra yaşamlar, insanlar dönsün, dönsün, sönsün durmadan... diyor kendileri Dön Dön Dön Durmadan sloganıyla beraber.

1 yorum:

  1. :)sevgiler yolluyorum kam-ile dönen herkese ve özellikle sana mustafa..herşey için bir kez daha teşekkürler ayrıca sana ve yaşama..burada adımın anılması ne güzel..:))

    YanıtlaSil

Yorumunuzla blogu zenginleştirdiğiniz için teşekkürler :)))