9 Haziran 2012 Cumartesi

Ay Işığı Altında İş Geliştirmece

Vaktiyle zaman kaybı ya da sadece eğlence aracı görülürdü iş insanlarının buluşmaları. Hatta bilinen tabiriyle business networking faaliyetleri, bekar iş insanlarının başka bekar iş insanlarıyla tanışma, flört etme mekanı gibi bir misyon da barındırıyordu.
Sosyal medya ve değişen iş modellerinin zorunlu kıldığı yeni pazarlar edinme gayreti, business networking faaliyetlerinin de dikkate alınmasını sağladı. Artık sadece kartvizit savurma ve yığınla toplamak değil, kendinizi, kurumunuzu ifade etme mecraları doğdu.
Bunlar arasında birçoğunu gözledim, ama özgün bulduğumu paylaşmak istedim.
Dostum, akıl hocalarımdan, destekçilerimden Elif Yılmaz ve onun samimi, güleryüzlü, cana yakın arkadaşı Mine Erkan'ın organize ettiği Ay Geceleri
Elif'i bizzat tanıyor olmanın rahatlığı var üzerimde, başka mecralardan tanışığız ve çabuk hissedilen bir samimiyeti vardır. Dolayısıyla o telefonda "yeni bir şey yapıyorum Mustafa" dediğinde, bunun hem fayda hem de keyifli olacağını tahmin etmiştim. Ay Geceleri için de sanırım böyle bir özet kullanabiliriz, hem işiniz için faydalı hem de kendiniz için keyifli.
Romantik bir beklenti doğuruyor Ay Geceleri ismi, değil mi? "Dostlar buluşsun" gibi bir şey! Oysa amaç, iş bağlantıları kurmak. "Peki, bu bağlar neden ayın da olumlu enerjileriyle daha samimi, daha güçlü olmasın!" diye düşünmüşler. Dolayısıyla her ayın en güzel gününde buluşuluyor, samimi bir ortamda tanışıklık sağlanıyor. 
Ücretli bir üyelik olmasa da kapalı bir grup Ay Geceleri. Dolayısıyla katılmak için referans gerekiyor. Eğer tanımıyorsanız kimseyi, Elif ve Mine size zaman ayırıp bizzat tanışıyor ve Ay Geceleri'ni birinci ağızdan dinleme, kendinizi de tanıtma fırsatınız oluyor.
Ayda bir kez, akşam buluşması şeklinde yapılan bu etkinlikteyken kimseyi tanımıyorsanız ve tanışma konusunda da biraz motivasyona ihtiyacınız varsa, Elif de Mine de koşuyor yanınıza. Duyduğum kadarıyla iş bağlantıları kuran, hatta birlikte iş yapan arkadaşlar bile olmaya başlamış.
Diğer iş ağı etkinliklerinden temel farkı, gözlediğim kadarıyla mesaiden bağımsız yapılması, güvene dayalı bir grup olması, konforlu bir ortamda gerçekleşmesinden ötürü daha rahat iletişim kurulabilmesi. 
Ayrıca Ay Geceleri her seferinde farklı bir mekanda yapılıyor. Bu da enerjinin dönüşümünü sağlıyor olsa gerek. Sıkılmıyorsunuz, keyif daim oluyor.
İletişim detayları konusunda Elif'in de Mine'nin de kapısını çalabilirsiniz elif@abcturizm.com.tr veya mine@mineerkan.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzla blogu zenginleştirdiğiniz için teşekkürler :)))